Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz?
İnsanlar neden ulaştıkları sevginin nankörü olurlar?
Görüşler için teşekkürler soruyuda beğenebilir misiniz?

Selamlar.
Bu insanlar sevgi nedir sevmek nedir bilmeyen insanlardır. Sevgi emek ister ve zorlu yollardan geçmemiz gereklidir. Sevgi büyük ve anlamlı fedakarlıklar isteyecektir. Bunları yapabilen kişi seviyor demektir. Her seviyorum diyenede inanmayalım lütfen. Sevenlerin çoğu çekinir bu lafı demeye bile. Sadece hissetirebilirler. Saf sevgi derim buna ben. Her karşımıza çıkan bizi seviyor demek değildir. Bu olamaz asla. Böyle kişileri görmek istemiyorsak hayatımıza birini alırken mantıklı ve dikkatli düşünmeliyiz. Hem kalple hem beyin ile. İlişkiye başlarken her ikisiylede düşünülmelidir. Aksi takdirde bu durumlarla veya başka hoşnut olmayan durumlarla karşılaşabiliriz. Bu yüzden lütfen bunlara dikkat edelim.
Siz dediğiniz tarzda kişiler o lafı herkese diyordur. Çok kolayca ilişki isterler. Önce heves olur onlarda. Sadece dış görüntünüzü beğenirler. Her dakika iltifat ederken bunu açıklarlar aslında. O zaman anlamalısınız. Bir erkek dış görüntünüze fazla iltifat ilgi gösteriyorsa demek ki sadece onu beğeniyordur. Sizde onun için hevessinizdir. Elde etmek istediği sadece özgüveni. Bu güzel kız bana bakarsa özgüvenim yükselir diye düşünürler. Buda bir nevi egodur. Var böyle sevgiden anlamayan çocuk tipler. Kadın ruhundan dahi anlamazlar. Hiçbirşeyden anlayamazlar. Elde edene kadar 40 takla atarlar. En sonda soğurlar ve ilgilenmezler. Fark edersiniz zaten eski ilgisi tamamen kaybolur. Yerine asıl insan gelir. O zaman ne oluyor ya ben seni tanıyamıyorum ilk günkü gibi değilsin dersiniz. Bende mi hata var acaba demeyin. Hayır sizde değil ondadır hata. O zaten sevmemiş ve istememiştir.
Sevgi asla basit birşey değildir. Aşkı bilemem ama sevgi hakkında sayfalarca yazabilirim. Günümüzde birçok insan birini görüyor ve 'aa ben aşık oldumm' diyor. Halbuki neye aşık olduğunu bilmiyor. Çok güzel bir söz var: 'Beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhu koyup buna aşk diyorsunuz.' halbuki aşkta sevgi de değil. Birini gerçekten sevebilmek için bedenini değil ruhunu görebilmek, sevebilmek lazım. Bunu başaran çok insan gördüm ne yazık ki. Neden sevginin nankörüler sorusuna gelirsek de çünkü insanlar doyumsuzdur. Hem sevgiye hemde ilgiye. Fark ettin mi bilmiyorum ama genelde 'sevmek mi sevilmek mi' gibi sorular soruluyor. Peki neden? Çünkü herkes sevilmek istiyor. Bu tarz sorulara cevap arayanlarda kendi gibi olanları görme peşinde. Peki ama sen sevilmek istersen, o sevilmek isterse kim sevecek sizi? Sevmeden sevilmenin tadını alamazsınız. Aynı zamanda insanoğlu nankördür. Bu yüzden de gördükleri sevginin nankörüdür. Böyle insanlardan uzak durmakta fayda var.
~Herkese sevmeyi öğrenebileceği bir gün dilerim #ıamanalien
çok az*
İnsan bazı insanlar sevgiye layık değiller.
Sevgi gösterdiğin zaman insanlr kendisine ihtiyaç olduğunu düşünüp kendini bulunmaz bir nimet gibi görmeyi seviyor.
O yüzden kimseye değerinden fazla değer ve saygı göstermemek yeri gelince terslemek en iyisi.
Rica ederim ne demek😀
Çünkü insan değer bilmezler, özellikle kaliteli birine denk gelmezsen verdiğin sevginin hiç bir önemi yok.
Hah şöyle gel böyle sorularıma😂
Cevap
51Cevap
Çünkü insanoğlu çiğ süt emmiştir gadası
Aynen gadası😁
Çünkü insanlar ulaşamadığının delisi ulaştıklarının da nankörü oluyolar malesef , bu kural hiç değişmedi değişmez de. Onun için insanlara karşı kendimizi kullandırmamak en mantıklı davranış olur.
Sorarken zaten insanların nankör olduklarını söylemişsin ve bu kesinlikle doğru katılıyorum sana. Bir diğer kısım ise çoğu birey ne istediğini bilmiyor, yaşadığı hisleri aşk veya sevgi sanıyor. Ne istediğini bilmeden birisine o duygularla yaklaştığında ise aslında aradığının o olmadığını zaman geçtikçe anlıyor gitmek zorunda kalıyor. Elde etme arzusu, hırs veya gizeme olan hayranlık istenileni elde ettikten sonra geçer. Mesela çoğu kişi peşinden koşturur hani kaçan kovalanır derler ya bu kısım işte kovalayan kişide saydığım duyguları yaşar ve beklentisi gittikçe büyür. Bir araya geldiklerinde ise o kadar beklenti büyümüştür ki aradığını gene bulamaz ve gider. 💁♂️
Bunun benim için iki sebebi var.
Birincisi hayal ettiğin gibi olmaması. Kişiyi beğenince kurguladığın ya da inanmak istediğin kişiliği oturtmak. Sonrası hüsran.
İkincisi ise fazla naz hereksiz sözler. Bazen karşı tarafı kıracak ya da unutulmayacak sözler geliyor. İstemsiz içinde oluşan öfke oluyor. Bunu da ilk fırsatta insanlar dışa vuruyor.
İnsanlar diye genelleme yapmamak gerekir. Verdiğin örnek doğru ama her insan için değil. Çocuğun bir oyuncağı çok istemesi onun için ağlaması ama ona ulaşınca onu köşeye atması gibi. Onu gerçekten istediği için değil kendini tatmin etmek için böyle yapar. Ama dediğim gibi her insan böyle değil.
Ulaştığı sevgiden tat almayan insanlar için eğlenceli gelen onunla vakit geçirmek değil de onun ilgisini çekmektir. İlgisini çekene kadar dikkatini çeken kişi sonrasında sıkıcı hale gelir. Bu nankörlük müdür, belki. Belki de değildir, herkesin bir sevgi tanımı var sonuçta, o da öyle sevdiğine inanıyor demek ki.
Aşka, Sevgiye olan masumiyet nerede kaldı? Bunlar insanın mukaddesatı değil mi? İnsan tertemiz yaşayamaz mı? Bu duygular bir tadımlık pasta gibi herkese dağıtılacak türden bir şey mi?
AŞK KIYMETLİ NESNEDİR. HERKESE EMANET EDİLMEZ. Emaneti alan hîyanet edemez. Hayırlısını bile dilerken bu durum yüzünden bu dilekten bile vazgeçer oluyoruz artık.
Sevgi o kadar basit değil ama sevilen şeyin ne olduğu önemli. Bazen insan ulaşacağı yeri değil gittiği yolu sever böyle durumlarda yol bitip sona gelindiğinde artık sevecek bir şey de kalmamaştır. Bunu kimse bilerek yapmaz, herkes o insanı sevdiğini bu yüzden çabaladığını düşünür ama aslında kimin için çabaladığının bir önemi yoktur, sevdiği şey çabalamanın ta kendisidir. Bu nankörlük değil sadece insanların kendisini yeterince iyi tanımamasının bir sonucu.
Çünkü insanların çoğu bencildir, çıkarcıdır, amaçları genelde farklıdır. Ciddi ilişki algısını herkeste bulamazsın. O iyi niyetli istisnaları bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer. Bu yüzden sevginin kıymetini kolay kolay bilmezler. İyi niyetli, sabırlı, daha da önemlisi "anlayışlı" olsalar, empati gücü olsa ellerinde kesinlikle o sevginin kıymetini bilirlerdi.
Kısacası sevgi, basit bir şey değil. Bu tarz art niyetli insanlar, bunu basitleştiriyor sadece.
Nasıl yaklaştığına bağlı. Bir amaç uğruna yaklaşırsa amacına ulaştığında yapacak bir şeyi kalmadığı için soğuması uzaklaşması gayet normal. Ama hiçbir amaç gütmeden sadece mutlu olduğu için hisleriyle yola çıkarsa o yolun sonu yoktur yorulana kadar yürür.
Yorup yormamak da tabi ki karşısında ki insana bağlı
Ulaşamadıklarına delirmekten, ulaştığını gözü görmez.. Keyifli günler..
o dediklerin yanlış insan olan tayfadır.. doğru insanlar ulaştığı sevgiye nankörlük etmez dört elle sarılır..
Sevgi basit değil, onu gün geçtikçe korumak mühim olan. Biraz zorluyor bu. İnsan hep nankördü zaten, mükemmeliyeti aciz aklıyla kendine giydirdikçe. Ulaştığı her şeyi değersizleştirdikçe.
Sevgi arsızı, maymun iştahlı, ulaşılmasa ulaşınca. ötü kalkar insanların, hani şey der birde “ne oldu? hami yapmazdım? heyt koçum beeee benden uçanla kaçan”
Ulan canım, o ulaşılmaz izin vermeseydi sen hala tırmalıyordun dangalak
Sevgi gerçekten bir kere kazanılınca kaybedilmeyen bir şey değil ki. Karşındaki kazandıktan 1 saat sonra sevgine layık olamayacaksa tahliye protokollerini uygularsın. Ta ki nankör olmayanı bulana dek.
çünkü insanlar fazla ilgi görünce kendilerini vazgeçilmez sanarak ne yaparsam yapayım bu kız veya erkek elimde, sorun yok şeklinde düşünmeye başlıyorlar. bunun sebebi bana kalırsa karşımızdaki insana gereğinden fazla değer vermemiz… hak edene hak ettiği kadar değer verseydik bunların hiçbirini yaşamazdık diye düşünüyorum
Sevgiler artık sığ geliyor bana, gerçekten hisseden maalesef çok azaldı, onlar da genelde canı yanan taraf olarak, gördükleri muameleyi başkasına gösteriyorlar.
İnsanoğlu nankör. Özellikle kadınlar. Onca seveni oluyor, yine de başkasını arzuluyor. Halbuki erkekler sevgisizlik çekiyor. Ben ayrılan taraf olmadım hiç.
İnsanlar ulaşamadığı şeylerin hayalini kurar, arzular ve ister. Bunu elde ettikten sonra artık bir zaman sonra bu heyecan yerini alışkanlığa bırakır ve artık o kişi için bunun bir anlamı kalmaz.
Benim tam tersi 😅😅 ulaştıkca yaklaştkca daha da artar sevgim sıcaklığım
Çünkü insanlar ulasmak istediklerini istemiyorlar. Kendilerine isterlerse ulaşabileceklerini gösterip egon tatmini yapıyorlar.
Heves ediyorlar elde etmek için çabalıyorlar sonra elde edince de umursamıyorlar. İnsanoğlu işte elde edemediğini peşinden koşuyor
Ona da aynisini yapacak ama elde edince
@Büük-memeli-kadın evet hep öyle olur zaten
İnsanlar sadece sevginin değil, sahip oldukları herşeyin nankörü, ulaşamadıkları herşeyin ise kölesidirler.
Bende anlamiyorum oylelerini butun duygu besledigim kisilerin gram verdigi deger olmadi olsaydi bin kat daha severdim birakmazdim
Çünkü bu gerçek sevgi değil heves. Nasıl aldığımız yeni bis şeyden hevesimiz geçip yenisini istiyorsak. Bu da böyle.
Ulaşılması zor şeyleri seviyor insanlar, ulaştıktan sonra hedefi kalmıyor heralde
Ulaşılmazken kıymetli olan şey, ulaştıktan sonra kıymetsizleşiyor maalesef.
Elde ettikten sonra hevesleri kaçıyor aşk hevesten ibaret sadece
Öylelerini hayatınıza almayın bir süre sonra gidiyorlar😂😂
Nankörlük kişiliğine işlemişse, benliğinde de bu vardır, aksi davranış sergilenmesi beklenmemeli
Ulaşarak egolarını tatmin ediyorlar. Sonrası umurlarında değil.
Ulaşılmak istenen noktaya gelince hedef basitleşiyor.
Çünkü evlilik sorumluluğu ile tanıştıkları zaman zorlarına gider ve pişman olup hayat mahvederler
Bi şeyi sıradanlaştırmanın en basit yolu ona ulaşmaktır çünkü
Bence bir anlık heves gibi. Artık tat almayınca yeni arayış amaç peşinde oluyorlar
Sadece sevgi değil. İnsan neye ulaşırsa onun için o amaç biter ve yeni bir amaç aramaya başlar.
Çünkü biz insanlar yer yüzünün en tehlikeli yaratıklarıyız
Anlık heves onun için kızlar akıllı olsun evlenmeden kesinlikle yatmasın
level gibi düşün. tüm levelleri geçince o oyunla işin biter
Genelleme yaparsak haklısın ama karakter meseli herkes için geçerli değil bence.
Insan elindekilerin kıymetini kaybettikten sonra anlar... binali aleyh nankörlük böyle başlar...
Alii😂
Kaybedenler kulubu filminde duymustum : Insana her zaman komsusunun bahcesindeki cimler daha yesil gorunur. Ama insan elde ettikten sonra tamam bu kadar dememeli. Hedefini tazeleyebilmeli
Vicdansiz olduklari için sevilmissin daha ne istiyorsun
Sevgi değil basit olan insanlar. Ulaştığı şey değil onları süründüren şeyler onlara cazip geliyor. Kaçan kovalanır demişler boşa değil.
İnsan maymun iştahlıdır. Elde edilen şey ise artık bir çöptür. İki düşünce birleşince bu duruma sebep oluyor
Kimseye değer verdiğini belli etmeyeksin
Zaten master olmuşsun soruyu beğenince ne olacak
Yinede beğen yani nolur😂
Beğeniyorum sorularını zaten de ne bu ergenlerin instagram takipçisi kasma çabası gibi
Ne kadar laf sokmaya meraklısın bana yawww😂
Haydaa ne alaka uzun zamandır yorumlarda bile konuşmuyoruz
Takılıyorum bee
Insanin doğası bu hersey elde edene kadardır sonra nasil olsa cepte mantığı var herkes te ne yazık ki
Persordinary dm atarmisin
insan belki de kendinde olmayan şeye aşıktır ve buna ulaşınca nöüankör olur :/
Aa çeşit çok be güzelim insan siyah çikolatanın tadını al8nca beyaz nasıl acaba diyor 😂😂
Sadece sevginin değil elde ettiğimiz her şeyin nankörüyüz...
Karakter meselesi bu. Her insan böyle değil şükür.
Ulaşılmaz olana kıymet verdikleri için..
İnsanlar çok nankör olmuş😒
değer kavram ve yargılarından kaynaklarnır.
Ne istedigini bilmeyen kararsız insanlar
Elde ettikten sonra büyüsü kalmaz
Elde edemesin diye evlenmicez mi yani😂😂😂
Herkes bir değil ama :)
Evet bazıları gerçekten öyle ama herkes bir değil :)
Sevgiyi yanlış anladıkları için tabii
Etki, tepki ve kişisel kalite meselesi
Zamanla o duyuya alışırlar çünkü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?